Yıl: 2007/ Cilt: 9 Sayı: 3 Sıra: 5 / No: 293 /     DOI: 10.4026/1303-2860.2007.0051.x

İş Yaşamı İle İş-Dışı Yaşam İlişkisi Açısından Gündelik Yaşam
Dr. Serkan GÜZEL
Selçuk Üniversitesi - Fen-Edb. Fakültesi - Sosyloloji Bölümü

ABSTRACT
The impacts of industrial revolution based on factory system cut everyday life in two parts as work life and non-work life in point of place and time qualifications. As well as work and non-work life became valuable part in describing modern everyday life. Although it is easy to seperate  work life from  non-work life in terms of  time  and space, it is difficult to make the same seperation in human mind. There are also several obstacles which make these differentiation process difficult. But using the concept of occupation is one of the most crucial factor which decrease these difficulties. In this sense, this concept contain in its structure both the meaning of work life and non-work life. 

Keywords: Everyday life, work and non-work life, work and non-work activities

ÖZET
Fabrika sistemi üzerine temellenen sanayi devriminin etkileri, gündelik yaşamı zaman ve mekan ölçütleri açısından iş yaşamı ve iş-dışı yaşam olarak iki bölüme ayırmıştır. İş yaşamı kadar iş-dışı yaşam da modern gündelik yaşamın betimlenmesinde önemli hale gelmiştir. İş yaşamı ile iş-dışı yaşamı, zaman ve mekan açısından ayırmak kolay olduğu halde;  aynı ayrımın insan zihninde yapılması zordur. Bu farklılaşma sürecini zorlaştıran çeşitli engeller de vardır. Fakat iş-güç biçimi kavramının kullanımı, bu zorlukları azaltan en önemli etkenlerden biridir. Bu anlamda bu kavram kendi içinde hem iş yaşamı hem de iş-dışı yaşam anlamlarını taşır

Anahtar Kelimeler: Gündelik yaşam, iş yaşamı ve iş-dışı yaşam, iş ve iş-dışı etkinlikler


62897 kez görüldü, 2334 kez indirildi.

<< --
 
EBSCO
PROQUEST
CABELLS DIRECTORY
INDEX COPERNICUS
SOCIOLOGICAL ABSTRACTS
ASOS Akademia Sosyal Bilimler Index
Üye Girişi
DUYURULAR/HABERLER
Dergide yayınlanan yazılardaki görüşler ve bu konudaki sorumluluk yazarlarına aittir.
Ampirik veriler, değerlendirme sürecinde hakem veya hakemler tarafından talep edilirse, yazar veya yazarlar ilgili verileri paylaşırlar.
Bu verilerin bir başka çalışmada kullanılmaması esastır.
© 2000 - 2024 İş,Güç Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi