Yıl: 2010/ Cilt: 12 Sayı: 3 Sıra: 0 / No: 421 /     DOI: 10.4026/1303-2860.2010.0150.x

Human Resource Development in the Nonprofit and Voluntary Sector: A Study of Leadership Development
Dr. Mesut AKDERE
University of Wisconsin-Milwaukee

Özet
Global ekonominin etkisiyle, A.B.D.’de milliyet, sosyal sınıf, ve kültür kavramlarının anlamları son yirmi yıldır hızla değişmiştir. Çoğulcu nufusumuzdaki ve mahallemizdeki gönüllü kuruluşlardaki muazzam artışın yanısıra yönetim politiklarındaki değişikliklerde toplum liderlerini örgütsel degişme ve toplumla ilgili konularda daha çoğulcu bir yaklaşıma itmiştir. Toplum seviyesindeki bu yeni sorun ve meseleleri ele almak için yeni metod ve yaklaşımlar hem uzmanlar hem de araştırmacılar tarafından sunulmustur. Kalitatif araştırma metodunu kullanan bu çalışma Insan Kaynaklari Gelişimi (IKG) alanının liderlik gelişimi ve sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalara ve araştırmalara potansiyel katkılarını incelemektedir.

Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları Gelişimi, Liderlik Geliştirme, Kar Amacı Gütmeyen Gönüllü Sektör
 
 
Abstract
With the impact of the global economy, the meaning of race, ethnicity, social class, and culture has rapidly changed within the last two decades in the United States. In addition to the tremendous growth of diverse populations and nonprofit and voluntary organizations in our neighborhoods, administrative policy changes have pushed community leaders to approach organizational change and civic engagement with diversity more comprehensively. To address these emerging problems and issues at the community level, new methods and approaches have been offered both by practitioners and researchers. Using qualitative methodology, this paper examines the potential contribution of the field of Human Resource Development (HRD) to leadership development in nonprofit and voluntary sector practice and research.

Keywords: Human Resource Development, Leadership Development, Nonprofit and Voluntary Sector

62955 kez görüldü, 9489 kez indirildi.

<< --
 
EBSCO
PROQUEST
CABELLS DIRECTORY
INDEX COPERNICUS
SOCIOLOGICAL ABSTRACTS
ASOS Akademia Sosyal Bilimler Index
Üye Girişi
DUYURULAR/HABERLER
Dergide yayınlanan yazılardaki görüşler ve bu konudaki sorumluluk yazarlarına aittir.
Ampirik veriler, değerlendirme sürecinde hakem veya hakemler tarafından talep edilirse, yazar veya yazarlar ilgili verileri paylaşırlar.
Bu verilerin bir başka çalışmada kullanılmaması esastır.
© 2000 - 2024 İş,Güç Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi