Yıl: 2007/ Cilt: 9 Sayı: 3 Sıra: 1 / No: 291 /     DOI: 10.4026/1303-2860.2007.0047.x

İşyerinde Psikolojik Şiddet Ve Nedenleri
Yard.Doç.Dr. Serap ÖZEN
Muğla Üniversitesi - İİBF - Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

ÖZET

Bu çalışmada işyerinde psikolojik şiddet nedenleri ile birlikte,  kavramsal ve kuramsal çerçevede incelenmektedir. Günümüz sosyo-ekonomik koşullarında psikolojik şiddet işyerlerinde artan sıklıkla görülmektedir ve çalışanı geleneksel iş sağlığı ve iş güvenliği konularından farklı biçimde tehdit eden önemli risklerden birini oluşturmaktadır. Öğretide psikolojik şiddeti tanımlamak için, “yıldırma (mobbing)”, “zorbalık (bullying)”, “taciz (harassment)”, “psikolojik terör, (psychological terror)”, “duygusal istismar (emotional abuse)” ve “kötü davranma (mistreatment)” gibi çok sayıda farklı kavram kullanılmaktadır. Buna rağmen hepsi psikolojik şiddet sürecini tanımlamaktadır.

İşyerinde psikolojik şiddet sorunu tek bir nedenle açıklanamayacak kadar çıkan kapsamlı ve karmaşık bir süreçtir.  Kişilik özellikleri, mağdurun iş konumu, örgütsel ve sosyo-ekonomik koşulların bir etkileşimi sonucu ortaya çıktığı kabul edilmektedir.

Anahtar Kelimeler: Psikolojik şiddet, yıldırma, zorbalık, taciz, örgüt psikolojisi, iş sağlığı ve güvenliği.

ABSTRACT

In this study, psychological violence at work is examined including its reasons within the conceptual and theoretical framework. In today’s socio-economic conditions, psychological violence has increasingly been seen in the workplace and is one of the important risks threatening the workers in a way that differs from the effects of the traditional work-health and safety matters.  A number of different concepts have been used to define the psychological violence in the literature such as “mobbing”, ”bullying”, “harassment”, “psychological terror” “emotional abuse” and “mistreatment”.  Nevertheless, all describe the process of psychological violence. 

Psychological violence at work is a complicated and comprehensive process that cannot be explained with a single reason. It is accepted that psychological violence is the result of the interactions among personality characteristics, victim’s position at work, organizational and socio-economic conditions.    

Keywords:  psychological violence at work, mobbing, bullying, harassment, organizational psychology, work- health and safety.


62455 kez görüldü, 4781 kez indirildi.

<< --
 
EBSCO
PROQUEST
CABELLS DIRECTORY
INDEX COPERNICUS
SOCIOLOGICAL ABSTRACTS
ASOS Akademia Sosyal Bilimler Index
Üye Girişi
DUYURULAR/HABERLER
Dergide yayınlanan yazılardaki görüşler ve bu konudaki sorumluluk yazarlarına aittir.
Ampirik veriler, değerlendirme sürecinde hakem veya hakemler tarafından talep edilirse, yazar veya yazarlar ilgili verileri paylaşırlar.
Bu verilerin bir başka çalışmada kullanılmaması esastır.
© 2000 - 2024 İş,Güç Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi